top of page

                             HundskolaHundskolan är mycket hundvänlig. I en avspänd atmosfär hjälper vi dig med uppfostran och träning av din hund.

 

Jag erbjuder kurser i uppfostran, träning och olika hundsporter.

Vi ska bygga ett litet inomhusträningshalle, färdigt under vintern 2015/2016

 

Kurser
Treibball
 
Att driva stora bollar istället för får! För alla hundraser, inte enbart vallhundar. Härmed förstärker man samarbetet mellan hund och ägaren. En stor boll blir puttad av hunden med nosen mot ägaren.En jättefin hundsport, kan med fördel också utövas av äldre hundar, eftersom denna sport inte är fysiskt belastande.
 
 
Teamfitness/ härnträning
 
I denna kurs står samarbetet mellan hund och ägaren centralt. Man övervinner obstakel genom uppmärksamhet, balans och konsentration. Hunden blir mera medveten om sin hela kropp och blir då säkrare i olika situationer.
 
 
Flyball
 
Flyball tävlas i lag à fyra hundar. Varje lag har en bana med fyra hopphinder och en flyball-box där det är meningen att hunden ska trampa på en platta och fånga en boll. Varje hund i laget ska på kortast möjliga tid ta sig över alla fyra hinder, fånga bollen och hoppa tillbaka över hindren, utan att föraren följer med. När en hund är klar startar nästa.
 
Hoopers agility
 
Hoopers agility är en sport för unga eller gamla hundar, hundar som är skadad och kan inte längra köra den vanliga agility. Men också för alla hundar som tycker det är roligt att springa en hel bana genom hoopers, runt tunnar och genom tunnlar.
 
 
 
Dogfrisbee
 
Den perfekta sporten för din hund! Hunden lär sig att fånga frisbeen på ett säkert sätt. Samtidigt lär du dig att kasta den så att hunden kan fånga den.
 
 
 
Valpkurs
Lydnad, från allmänslydnad till elite lydnad
bottom of page