top of page

Vogelweekend in Zweden

 

Vrijdag aankomst Växjö Airport

 

Transport Växjö-Linneryd

Avondeten: pizza restaurant, eigen kosten

 

Zaterdagochtend ontbijt

Zaterdagochtend na ontbijt naar Vogelreservaat op Öland

http://www.sofnet.org/ottenbyfagelstation/start/

Lunch op eigen kosten

Eind van de middag terug naar Linneryd

Avondeten, BBQ

Eventueel avondwandeling door een bos

 

Zondagochtend ontbijt

In de ochtend naar vogelobservatie bij meer in omgeving

http://www.kofnet.org/tfk/lokaler/stenfors.htm

Lunch op eigen kosten

Zondagmiddag naar een ander observatiostation

http://www.kofnet.org/tfk/lokaler/kubbo.htm

Avondeten BBQ

Avond” birdwatch”

http://www.kofnet.org/tfk/lokaler/braten_urso.htm

 

Maandagochtend ontbijt

Naar een vogelobservatie in de omgeving

http://www.kofnet.org/tfk/lokaler/videsjon.htm

Lunch op eigen kosten

Vrije middag, eind van de middag transport naar Växjö Airport

 

Kosten 200 euro pp. ( 2 pers) 150 euro pp ( 4 pers) 100 euro pp (6 pers)

Incl. transport van en naar Växjö vliegveld, transport naar vogelobservaties, ontbijt, overnachting,BBQ.

 

 

Je vliegt vanaf Weeze Airport ( Duitsland) naar Växjö , Småland Airport met Ryanair. Je wordt daar opgehaald en naar onze stuga gebracht. Deze staat bij ons op het terrein, eventueel kunnen we onderweg even stoppen zodat u wat boodschappen kunt halen en een hapje kunt eten.

 

Op zaterdag gaan we naar het eiland Öland, dit staat bekend om de vele trekvogels die in het voorjaar en najaar het eiland aandoen. Tevens is daar een vogelmuseum en een restaurant waar je op eigen kosten een lunch kunt nuttigen. Tegen het eind van de middag rijden we weer terug naar Linneryd. Daar wacht een heerlijke BBQ. Daarna vrij om het bos in te gaan.

 

Op zondag gaan we op verschillende plaatsten in de omgeving vogels spotten, in de middag een lunch op eigen kosten. Vooral het meer Åsnen staat bekend om de vele zeearenden. Na de BBQ gaan we ´s avonds nog naar een observatieplaats.

 

Ook maandagochtend staat in het teken van vogelsspotten, na de lunch wordt het tijd om spullen te pakken voor de terugreis, u wordt weer afgezet bij Småland Airport in Växjö.

 

Vogels die ik in en rondom onze tuin heb gezien of gehoord oa: Kraanvogel, Rode wouw, Kramsvogel, Goudvink, Buizerd,Ruigpootbuizerd,Lijsters, Bonte vliegenvanger, spechten ( groene en bonte), Bonte kraai, Auerhoen, Houtsnip,Boomklever ,Koekoek Geelgors,Pestvogel, Kwikstaart, Boerenzwaluw, Gierzwaluw, Zeearend, en vele soorten meer die ik niet of nog niet bij naam ken. Bijvangst kan natuurlijk de eland zijn. Maar ook reeen, vossen, wilde zwijnen...en ja...ook lynxen kunnen hier zitten.

 

Eventeel kunnen we ipv naar Öland naar het Hornborgasjön gaan, dit meer staat ook bekend om de vele vogelsoorten, maar zeker om de kraanvogels die zich daar met duizenden verzamelen in April en Mei. Ook de steenarend is hier een vaste gast. http://projektwebbar.lansstyrelsen.se/hornborga/Sv/Pages/default.aspx

Naar het Hornborgasjön is het 3 uur rijden, dus dat wordt zaterdagochtend vroeg uit de veren. Ook zal ik hier een extra brandstoftoeslag moeten rekenen.

 

Ik kijk uit naar vele vogelrijke weekenden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Ancilla van Engelen

 

 

Note: Indien u geen gebruik wilt maken van de geboden diensten en u op eigen gelegenheid de omgeving wilt ontdekken kan dat natuurlijk ook, dan gelden de normale huurprijzen voor de stuga.

 

 

bottom of page