Blitz är utbildad genom Svenska terapihundskola

http://terapihundskolan.se/

 

 

 

Vad är en besökshund?

 

Besökshund är en testad och utbildad hund som tillsammans med sin förare ska ge stimulans, stöd och motivation till vissa aktiviteter t.ex. spel, lek och promenader. Hunden inbjuder till klappar, ger sällskap och trivsel, lockar och inspirerar för att inte tala om sprider glädje.

 

En hund värderar och dömer oss inte!

 

Att ha hund i sin närhet kan öka livsglädjen och minska människors isolering och utanförskap. En hund lättar upp stämningen och inbjuder till spontana samtal och kontakter.

 

Att ha djur och natur i vår närhet har varit viktigt för människan i alla tider, detta är fastställt med forskning. En hunds närvaro kan sänka pulsen och minska stress i oroande situationer och när man klappar en hund frigörs lugn och ro hormonet oxytocin som har positiv effekt på hela människan.

 

Hunden kan med sin varma mjuka päls, sin lekfullhet, trygghet och sin absoluta tillit höja livskvaliten, motivera till rehabilitering och inte minst få de vi besöker att glömma sina problem och locka dem till behövliga skratt.

 

 

Vem är Blitz?

 

Blitz är en Australiensk vallhund som tycker om att vara bland människor. Han är lugnt och vill gärna hjälpa till. Blitz har lärt sig att ge uppmärksamhet till patienter. Han låter sig klappas och han kan visa enkla små konster.

 

 

Vad händer vid ett besök av Blitz?

 

I samråd med personalen samarbetar jag med en eller flera patienter tillsammans med Blitz. De kan klappa eller borsta honom. Blitz kan ockå visa små konster på uppdrag eller hjälp av patienten. Naturligtvis belönas Blitz med sitt favoritgodis. Ett besök tar ca 45 min, vilket är maximum för vad besökshunden får jobba.

 

Tiden på besöket beror också på dagsformen på både hunden och den vi besöker.

 

Säkerhet & Sekretess & Information

 

·         Hundföraren har alltid ansvar för hundens säkerhet och att är frisk och ej lider av någon sjukdom eller smärta, är vaccinerad, avmaskad, nybadad och borstad inför besöken.

·         Vid vårt besök bestämmer vi tillsammans med personalen vad vi kan göra och vem/vilka vi kan besöka.

·         Vi går igenom eventuella hundfobier eller allergier och hur vi hanterar detta.

·         Vi upprättar ett sekretessavtal anpassat till arbetsplatsen.

·         Personalen ansvarar för att informera anhöriga och övrig personal om att ni får besök av en besökshund.Skylt / Anslag kommer att sättas upp att ”Besökshund” är på plats.

·         Personalen ska informera om det finns andra djur på arbetsplatsen.

·         Vi anpassar vårt arbete efter den eller de personer vi besöker vid varje tillfälle.

·         Det är bra om det finns en kontaktperson i personalen, om det finns något vi behöver prata om.

 

 

Information och bokningar.

 

Är du/ni intresserade? För mer information och /eller bokningar kontakta mig gärna via telefon eller mail.

 

 

Ancilla van Engelen

Ladö Hermansdal

360 24  Linneryd

Telnr mobil: 072 93 71 298